Compressie therapie

HOE HET WERKT

Afvalstoffen kunnen zich opbouwen in spierweefsel na een inspanning, dit zorgt voor pijn en vermoeidheid. Het lichaam elimineert deze producten op natuurlijke wijze via de normale bloedsomloop en het lymfesysteem, maar dit proces kan enige tijd duren.

Ons compressiesysteem verbetert de regionale bloedstroom in het doelgebied en bootst op een effectieve manier de natuurlijke methode van het lichaam na om de afvalstoffen te verwijderen, waardoor de hersteltijd wordt verkort.

Air Relax kent zowel sequentiële als intermitterende compressie, met 4 selecteerbare drukniveaus en 3 verschillende functies om uit te kiezen.

Wanneer gebruiken

PRE-TRAINING

Veel atleten gebruiken het Air Relax Compression-systeem als een effectieve warming-up voor hun training. Het compressiesysteem helpt om de regionale bloedstroom in het doelgebied te vergroten, waardoor het bloed effectief naar het weefsel wordt gepompt, zodat het klaar is om hard te werken. Een korte sessie van 15 minuten op een lage druk-instelling is een geweldige manier om op te warmen voor je training.

POST TRAINING

Om de beste resultaten te bereiken, adviseren wij om het Air Relax-systeem binnen enkele uren na de trainingssessie te gebruiken om het herstel te bevorderen. 

De Air Relax-sessie moet tussen 15 en 45 minuten duren, afhankelijk van het vermoeidheidsniveau of spierpijn. U kunt ook de specifieke functie of het gewenste drukniveau instellen, afhankelijk van uw mate van vermoeidheid en pijn.

Sporters

Voor sporters kan spierpijn een terugkerende kwestie zijn. Intense training kan spierontsteking en een opeenhoping van melkzuur en andere metabolische afvalproducten veroorzaken. Deze opbouw kan leiden tot een daling van de prestaties en een toename van vermoeidheid. Je lichaam zal vanzelfsprekend werken om deze producten te verwijderen, maar dit proces kost tijd.

Air Relax helpt de hersteltijd te verkorten en stelt je in staat sneller weer topprestaties te leveren door de natuurlijke herstelmiddelen van het lichaam op een handige, passieve manier na te bootsen en te verbeteren. Air Relax-herstelsessie kan worden uitgevoerd tijdens het lezen van een boek, tv kijken of een dutje doen, terwijl het systeem werkt op alle spieren, of op slechts een specifiek gebied dat je selecteert. Daarnaast kan je ook de specifieke functie instellen zoals het gewenste drukniveau, waardoor uw Air Relax-herstelsessie uniek is voor je specifieke behoeften.

Intermitterende compressietechnologie is niet nieuw en is al tientallen jaren grondig getest en verfijnd. Veel onderzoeken hebben de positieve effecten aangetoond die dit type herstel kan hebben op de prestaties van sporters:

Dynamische compressie verbetert de druk-tot-pijn drempel in Elite Athlete Recovery: verkennend onderzoek.

“herstel is cruciaal voor de vooruitgang en prestaties van top- atleten.” Het doel van deze studie was om peristaltische puls dynamische compressie (PPDC) te bepalen voor het verminderen van de kortstondige druk-tot-pijn drempel (PPT) direkt na de ochtendtraining.

Spierpijn en stijfheid zijn veel voorkomende symptomen van vermoeidheid en inspanningsgebonden microtrauma en oedeem van de spieren. Verschilscore-resultaten toonden aan dat de PPT-drempel van de experimentele groep onmiddellijk verbeterde na PPDC-behandeling en de rest van de dag kon doorgaan met trainen.  “

Fysiotherapie praktijk

Het Air Relax-systeem is een uitstekend hulpmiddel voor elke fysio- of massagetherapeut. Hoewel het uiteraard geen vervanging is voor de getrainde hand van een expert bij de diagnose en behandeling, kunt u met het Air Relax-systeem een tweede set hardwerkende handen tot uw beschikking hebben. U kunt het Air Relax-systeem aan het begin van uw behandeling op een lage stand gebruiken om de plaatselijke bloedstroom in het doelgebied te verhogen, een ontspannende massage aan het ene uiteinde van het lichaam te bieden terwijl u aan een ander deel werkt, of zelfs aan het eind gebruiken van een bijzonder zware behandelingssessie om de resulterende ontsteking te helpen verminderen.