Cryo Company

Cryo Company is  de distributeur in Nederland  voor Cryo Science en Cryo Manufactoring van cryotherapie apparatuur.

  •  Cryo kamer ⇒ voor whole body cryotherapy, temperaturen -/-110°c tot -/- 140°c 

Cryo Eco van Cryo Manufactoring

Cryo Arctic van Cryo Science
  • Cryo Penguin ⇒voor lokale cryotherapieBROCHURES

Waar komt Whole Body Cryotherapy  vandaan?

Cryotherapie is in Japan door Dr. Yamauchi in eerste instantie ontwikkeld voor de behandeling van patiënten met reumatoïde artritis. 

Dr. Yamauchi ontdekte dat  cryo behandelingen de pijnklachten van zijn patiënten aanzienlijk verminderden. Dit komt door de snelle afkoeling van de buitenste laag van de huid, wat zorgt voor het vrijkomen van endorfine, waardoor minder pijn werd ervaren. Inmiddels is bekend dat er veel meer resultaten kunnen worden behaald met cryotherapie.

Wat is cryotherapie?

Voor een cryotherapie sessie ga je ongeveer 3 minuten in een ruimte van
-/- 110°c tot -/- 140°c . Omdat de lucht in die ruimte vrijwel geen vocht bevat, ervaar je de temperatuur niet als zodanig en is het eigenlijk voor iedereen normaal te verwerken.

Door de kou krijgen je hersenen een alarmsignaal en geven de ‘opdracht’ om de vitale organen op temperatuur te houden. Hiervoor vernauwen de bloedvaten in de huid en spierweefsel, waardoor het bloed daar weggaat richting de vitale organen. Het bloed gaat  sneller stromen en wordt voorzien van enzymen en hormonen (serotonine en endorfine).

Als je de cryo kamer verlaat, stroomt het bloed terug naar alle delen van je lichaam. Tijdens dat proces worden afvalstoffen door het hele lichaam sneller afgevoerd. De werking van dit proces gaat 6 tot 8 uur na de behandeling door