Wat is Whole Body Cryotherapy?

Cryotherapie is in Japan door Dr. Yamauchi in eerste instantie ontwikkeld voor de behandeling van patiënten met reumatoïde artritis. 

Dr. Yamauchi ontdekte dat de cryo behandelingen de pijnklachten van zijn patiënten aanzienlijk verminderden. Dit komt door de snelle afkoeling van de buitenste laag van de huid, wat zorgt voor het vrijkomen van endorfine, waardoor minder pijn werd ervaren. Inmiddels is bekend dat er veel meer resultaten kunnen worden behaald met cryotherapie

Wat is Cryotherapie?

Voor een cryotherapie sessie ga je ongeveer 3 minuten in een ruimte van
-/- 110°c. 
Omdat de lucht in die ruimte vrijwel geen vocht bevat, ervaar je de temperatuur niet als zodanig en is het eigenlijk voor iedereen normaal te verwerken.

Door de kou krijgen je hersenen een alarmsignaal. Om de vitale organen op temperatuur te houden vernauwen de bloedvaten in de huid en spierweefsel, waardoor het bloed daar weggaat richting de vitale organen. Het bloed gaat  sneller stromen en wordt voorzien van zuurstof, hormonen (serotonine en endorfine) enzymen en voedingstoffen. 

Als je de cryo kamer verlaat, stroomt het bloed terug naar alle delen van je lichaam. Dit zuurstofrijke bloed helpt afvalstoffen te verwijderen en  huid en spierweefsel te herstellen. De werking van dit proces gaat 6 tot 8 uur na de behandeling door.